Aspiratör ve Davlumbazın Temizliği


137 shares

✅ Aspiratör ve Davlumbazın Temizliği

Özellikle çok sık kızartma yapıyorsanız aspiratörünüz ya da davlumbazınızda kısa sürede yağ ve kir kalıntıları oluşacaktır. Düzenli olarak yapacağınız temizlik cihazınızın daha iyi performans göstermesini ve daha uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileğiyle… 👍👍👍

🌱 Yemek yaparken mutfaklarda oluşan kötü hava, rahatsız edici bir hava ortamının oluşmasına neden olurlar. Bu sebeple kötü havayı kısa sürede ortamdan temizlemek için bir Davlumbaz Aspiratörlerine ihtiyaç duyulur.

🌱 Davlumbaz, yemek yapma işlemi sırasında mutfakta oluşan kötü havanın sebep olabileceği yağ, nem ve atık ısısını önlemeye yarayan bir donanımdır.

🌱 Fırın ve ocakların tam üzerine konumlandırılan davlumbazlar, bu sayede dumanı hızlı bir şekilde çekmeyi başarır.

✅ Temizliğe başlamak için cihazı fişten çekiniz

🌱 Temizliği ihmal edilen aspiratör ve davlumbazlar yangın tehlikesi de oluşturabilirler. Temizliğe başlamadan önce cihazı fişten çekmeyi unutmayınız.

🌱 Aspiratörünüzün ya da davlumbazınızın iç ve dış yüzeylerini aşındırıcı olmayan bir deterjan ve yumuşak bir bez ya da süngerle silebilirsiniz.

🌱 Deterjan kalıntılarını ya da su lekelerini önlemek için yüzeyleri iyice duruladığınızdan ve kuruladığınızdan emin olun.

✅ Filtrelerin bakımı

🌱 Aspiratör ve davlumbazların filtreleri de bakım gerektirir. Tüm modeller metal bir yağ filtresine sahiptir. Bazılarındaysa buna ek olarak bir karbon filtre bulunur. Metal filtre temizlenerek tekrar kullanılabilir.

🌱 Karbon filtrelerinse yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Filtreler, cihazınızın alt yüzeyindeki kapağın arkasındadır.

🌱 Cihazınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek filtre özelliklerini, konumunu ve nasıl söküldüğünü öğrenebilirsiniz.

✅ Filtrede biriken yağlar

🌱 Metal filtrenin iki ayda bir temizlenmesi gerekir. Kullanım sıklığınıza göre bu süre kısalabilir. Metal filtrede biriken yağlar katmanlar oluşturarak temizliği zorlaştırabilir.

İlginizi Çekebilir:  Porçini Mantarı ve Özellikleri

🌱 Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz.

🌱 Metal filtrenizi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Filtreyi yerine takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olunuz.

🌱 Karbon filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve yenisiyle değiştirilmeleri gerekir. Bu filtreler yıkanarak tekrar kullanılmaz.

🌱 Aspiratörünüzde karbon filtre bulunuyorsa en az dört ayda bir değiştirmeniz gerekir. Bu süre kullanım sıklığınıza göre kısalabilir.

✅ İç kısmının kontrolü

🌱 Filtreleri çıkardıktan sonra cihazınızın iç kısmını da kontrol etmenizde fayda vardır.

🌱 Uzun süre temizlenmemiş aspiratör ve davlumbazlarda yağ ve kir kalıntıları filtrelerden sızarak havalandırma kısmına doğru ilerleyebilir.

🌱 Bu kısımda biriken kirleri aşındırıcı olmayan bir deterjan ve bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Filtreyi yerleştirmeden önce iç kısmın ve filtrenin tamamen kuruduğundan emin olunuz.

Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileğiyle… 👍👍👍


Like it? Share with your friends!

137 shares

What's Your Reaction?

Enfes Enfes
0
Enfes
Lezzetli Lezzetli
0
Lezzetli
İlginç İlginç
1
İlginç
Tatsız Tatsız
0
Tatsız
Beğendim Beğendim
6
Beğendim
Tuzsuz Tuzsuz
0
Tuzsuz
YEMEKCİYİZ

Aşçıbaşı

Yeni tarifler denemeyi seven, dünya mutfağına ilgi duyan bir galaktik dünya insanı. Patates diyarının efendisi...

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçerik Türü Seçin
Tarif & Makale
Yemek Tarifinizi veya Makalenizi Buradan Paylaşın
Açık Liste
Bir Konu Belirleyin ve Herkes O Konuda Paylaşım Yapıp Oy Kullansın
Bilgi Yarışması
Okuyucuların Bilgi Seviyesi Ölçmek İçin Bir Yarışma Düzenleyin
Anket
Belirli Konular İçin Oylama Açın