Hindistan Cevizi Nerelerde Kullanılır?


140 shares

✅ Hindistan Cevizi Nerelerde Kullanılır?

Palmiyegiller familyasından olan ve tropik bölgelerde yetişen, meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizi diğer meyvelerden farklı olarak içinde çok büyük miktarda su barındırır. Bu özelliği nedeni ile olgunlaşması beklenmeden suyunu içmek için de hasat edilir. Olgunlaştığında ise halen bir miktar su içerir. Yenilebilir etli kısmı, olgunlaşmanın çeşitli evrelerinde farklılaşır.

Hindistan cevizi oldukça besleyici ve güçlendirici bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün aminoasitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir.

Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metotlar başarısız kaldığında Hindistan cevizi kullanılabilir.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Hindistan Cevizi Nerelerde Kullanılır?

Hindistancevizi yağı

İçinde bulunan yağ asitleri sayesinde akneye bağlı iltihap ile savaşabilmekte usta olan bu yağ, aynı zamanda vücut ve saç bakımı içinde kullanılmaktadır.

Orijinal yağ; katı, beyaz renkli ve karekteristik Hindistan cevizi kokusuna sahiptir. Yumuşaktır. 22 Derece altı ısılarda katiyen katılaşmaz.

Hindistan cevizi kreması

Hindistan cevizi kremasını, inek sütü kreması gibi çırparak kabartabilirsiniz. Çilek, böğürtlen ve frambuaz gibi meyvelerin yanında muhteşem olacaktır. Köri ve taze kişniş ile karıştırarak leziz bir noodle sosu yapabilirsiniz.

Egzotik kokteyller yaparken kullanabilirsiniz. Meyve, bal veya hurma ile blenderda karıştırıp, buzlukta dondurma haline getirebilirsiniz. Körili her şeyin içerisine eklendiğinde yemeğin lezzetine lezzet katar.

Hindistan cevizi sütü

Geleneksel mutfaklarda, tatlılarda ve soslarda yoğun kıvamlı Hindistan cevizi sütü kullanılır. Çorbalarda ve sıvı soslarda hafif kıvamlısı tercih edilir.

Hindistan cevizi gevreği (kurutulmuş Hindistan cevizi)

İlginizi Çekebilir:  Demir ve Protein Kaynağı Bonfile

Kurutulmuş Hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Olgunlaşmış kuru bir Hindistan cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar. Hindistan cevizinin özü sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.

Hindistan cevizi suyu

Son derece besleyici olan Hindistan cevizi suyunu, meyve suyu içine ekleyerek tüketebilirsiniz. Alkolsüz içeceklere, kokteyllere aroma vermek adına da bir miktar ekleyebilirsiniz.

Hindistan cevizi şekeri

Hindistan cevizi şekeri daha koyu, neredeyse dünyevi bir tada sahip olduğundan, çikolata veya sıcak baharatlar kullanarak pişirme tariflerinde harikadır.

Ayrıca kahve veya çayla karıştırılarak, krep veya waffle üzerine serpilir veya köri, tavuk veya balık gibi lezzetli tarifleri için de kullanılır. Çorba severler için de mükemmel bir ilavedir.

Hindistan cevizi unu

Hindistan cevizi unu, glüten içeren tahıllardan yapılmadığından, sindirim sağlığınızı riske etmeden bununla birlikte pişirebilirsiniz. Glüten duyarlılığı veya çölyak hastalığı olan kişiler için ve glüteni beslenmelerinden uzaklaştırmak isteyenler için mükemmel bir un çeşididir.

Hindistan cevizi unu mükemmel bir lif kaynağıdır. Lif, sindirim sağlığı ve kabızlığı önleme için çok önemlidir. Lif bakımından zengin olan Hindistan cevizi unu, hem şeker hastaları hem de prediyabetikler için idealdir. Bunun nedeni, lif içeriğinin bir anda kanda açığa çıkan şeker miktarını düzenlemesine yardımcı olmasıdır. Sonuç olarak, hiperglisemi veya yüksek kan şekeri komplikasyonları dengede tutulabilir.

Hindistan cevizini nasıl saklanır?

Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin.

Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin. Bu şekilde ilk günkü tazeliğini koruyacaktır. Veya rendeleyip, buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.

İlginizi Çekebilir:  Şifa Kaynağı Zencefilli Çay Tarifleri


Like it? Share with your friends!

140 shares

What's Your Reaction?

Enfes Enfes
1
Enfes
Lezzetli Lezzetli
1
Lezzetli
İlginç İlginç
1
İlginç
Tatsız Tatsız
0
Tatsız
Beğendim Beğendim
4
Beğendim
Tuzsuz Tuzsuz
0
Tuzsuz
YEMEKCİYİZ

Aşçıbaşı

Yeni tarifler denemeyi seven, dünya mutfağına ilgi duyan bir galaktik dünya insanı. Patates diyarının efendisi...

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçerik Türü Seçin
Tarif & Makale
Yemek Tarifinizi veya Makalenizi Buradan Paylaşın
Açık Liste
Bir Konu Belirleyin ve Herkes O Konuda Paylaşım Yapıp Oy Kullansın
Bilgi Yarışması
Okuyucuların Bilgi Seviyesi Ölçmek İçin Bir Yarışma Düzenleyin
Anket
Belirli Konular İçin Oylama Açın